Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζητήστε προϊόντα, κατηγορίες και ότι σας ενδιαφέρει
5 TIPS για την αγορά γυαλιών ηλίου!photo

5 TIPS για την αγορά γυαλιών ηλίου!

Σκέφτεσαι το καινούργιο σου ζευγάρι γυαλιών ηλίου; 
5 TIPS που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα!
ZEISS Sunglass lenses – Your perfect companion in the sun
1. Επιλογή γυαλιών ηλίου με UV προστασία
Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και στα είδη αυτής UVA, UVB, UVC μπορεί να προκαλέσει άμεσα βλάβες στους οφθαλμούς. Όπως ισχύει και για το δέρμα, η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα βλαπτική, αποτελώντας αιτία γήρανσης, αλλά και εμφάνισης διαφόρων οφθαλμολογικών παθήσεων, όπως ηλιακή εκφυλισή της ωχράς κηλίδας, καταρράκτης, πτερύγιο, ακτινική κερατίτδα και άλλες. Έτσι, κρίνεται αναγκαία η προστασία των οφθαλμών από αυτή με γυαλιά ηλίου, τα οποία διαθέτουν φακούς 100% προστασίας από τη UV ακτινοβολία.

2. Επιλογή γυαλιών ηλίου με βάση διαπερατότητας
Η διαπερατότητα σχετίζεται με το πόσο ανοιχτόχρωμος ή σκουρόχρωμος είναι ένας φακός. Η προστασία από τη UV είναι 100% ανεξαρτήτου της διαπερατότητας ενός φακού. Συγκεκριμένα, εντοπίζονται 4 βασικές κατηγορίες διαπερατότητας που αναφέρονται παρακάτω:
Κατηγορία 0 Διαπερατότητα 80%-100% Ιδανική χρήση για νύχτα
Κατηγορία 1 Διαπερατότητα 43%-80% Ιδανική χρήση για συννεφιά
Κατηγορία 2 Διαπερατότητα 18%-43% Ιδανική χρήση για ελαφριά συννεφιά
Κατηγορία 3 Διαπερατότητα 8%-18% Ιδανική χρήση για ηλιόλουστο καιρό
Κατηγορία 4 Διαπερατότητα 3%-8% Ιδανική χρήση σε ακραίες συνθήκες φωτεινότητας και μεγάλα υψόμετρα, δεν προορίζονται για οδήγηση
Tip: Σε μία χώρα όπως είναι η Ελλάδα, προτείνονται γυαλιά ηλίου με φακούς διαπερατότητας κατηγορίας 3.

3. Επιλογή γυαλιών ηλίου με βάση το χρώμα του φακού
Το χρώμα του φακού αποτελεί σημαντικό κριτήριο πριν την αγορά γυαλιών ηλίου. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, το χρώμα του φακού πρέπει να είναι σύμφωνο με τη χρήση που το χρειάζεται κάποιος. Πρέπει να τονισθεί ότι η προστασία από τη UV ακτινοβολία είναι ανεξάρτητη από το χρώμα του φακού. Ανάλογα με τις δραστηρίοτητες και τις καθημερινές ανάγκες, τα χρώματα των φακών ηλίου προορίζονται για:
Γκρι Μείωνει τη φωτεινότητα, χωρίς να αλλοιώνει την αντίθεση των χρωμάτων
Καφέ Ενισχύει την αντίθεση των χρωμάτων (π.χ του μπλε), βελτιώνοντας την αντίληψη του βάθους. Προτείνεται για χειμερινά σπορ και και κυνήγι σε έντονο φως.
Μπλε Βελτιώνει την αντίθεση χρωμάτων (π.χ του κίτρινου) και προσφέρει μοντέρνο στυλ.
Πράσινο Βελτιώνει την αντίθεση χρωμάτων (π.χ του κίτρινου) και προσφέρει μοντέρνο στυλ.
Κίτρινο Παρέχει φωτεινότερο οπτικό πεδίο. Προτείνεται για χειμερινά σπορ (π.χ σκι), οδήγηση και ομίχλη.
Ροζ Παρέχει ξεκούραστη όραση σε συνθήκες μη έντονου φωτισμού (π.χ απογευματινές ώρες)
Κόκκινο  Προσφέρει καλή αντίθεση σε συνθήκες συννεφιάς. Προτείνεται για χειμερινά σπορ.
Πορτοκαλί Παρέχει ξεκούραστη όραση, λόγω του θερμού χρώματος. Προτείνεται σε συνθήκες συννεφιάς.

Tip: Ο πιο σκούρος φακός δεν σημαίνει ότι είναι "καλύτερός" ή ότι παρέχει "μεγαλύτερη προστασία" σε σχέση με έναν ανοιχτόχρωμο φακό. Η προστατευτική ιδιότητα δεν προέρχεται από το χρώμα του φακού!

4. Επιλογή γυαλιών ηλίου με βάση την τεχνολογία φακού
Οι φακοί στα γυαλιά ηλίου παρέχουν 100% προστασία και διαθέτουν ιδιότητες, όπως λιπόφοβες/υδρόφοβες και αντιχαρακτικές στην επιφάνεια τους με στόχο την καλύτερη οπτική διαύγεια. Κάποιες εταιρίες διαθέτουν γυαλιά ηλίου με εξιδικεύμενες τεχνολογίες φακών, παρέχοντας περισσότερα πλεονεκτήματα στην όραση: 

Polarized: Οι πολωτικοί φακοί μειώνουν το θάμβος και αυξάνουν την αντίθεση χρωμάτων προσφέροντας μέγιστη οπτική διαύγεια. Προτείνονται σε άτομα που οδηγούν ή φοράνε τα γυαλιά τους πολλές ώρες την ημέρα. Δείτε γυαλιά ηλίου με πολωτικούς φακούς εδώ!

Prizm: Οι πρισματικοί φακοί αυξάνουν την αντίθεση των χρωμάτων και είναι ιδανικοί για όλες τις συνθήκες φωτός. Μπορείτε να φορέσετε πρισματικούς φακούς ακόμα και μέσα σε τούνελ. Δείτε γυαλιά ηλίου με πρισματικούς φακούς εδώ!

Photochromic: Οι φωτοχρωμικοί φακοί σκουραίνουν σύμφωνα με την συθήκες φωτός. Σε έναν εσωτερικό χώρο είναι λευκοί, σε συνθήκες χαμηλής ηλιοφάνειας έχουν ένα ελαφρύ χρωματισμό και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας είναι τελείως σκούροι. Προτείνονται για άτομα που η καθημερινότητα τους απαιτεί συχνές εναλλαγές σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Δείτε γυαλιά ηλίου με φωτοχρωμικούς φακούς εδώ!

5. Επιλογή γυαλιών ηλίου με βάση το σχήμα
Το σχήμα των γυαλιών ηλίου είναι σύμφωνο με το προσωπικό γούστο του καθένους. Το ιδανικό σχήμα των γυαλιών ηλίου πρέπει να εφαρμόζει στη μύτη, να μην πιέζει κροτάφους και μήλα και οι βραχίονες του σκελετού να ακουμπούν τα αυτιά, χωρίς να δημιουργούν σημάδια. Τα διαθέσιμα σχήματα που μπορεί να βρει κανείς:
Τετράγωνο: Δείτε εδώ.
Στρόγγυλο: Δείτε εδώ.
Πεταλούδα: Δείτε εδώ.
Οβάλ: Δείτε εδώ.
Ορθογώνιο: Δείτε εδώ.
Πιλότου: Δείτε εδώ.
Μάσκα: Δείτε εδώ.