Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζητήστε προϊόντα, κατηγορίες και ότι σας ενδιαφέρει
Καραρράκτης - Αίτια και Αντιμετώπισηphoto

Καραρράκτης - Αίτια και Αντιμετώπιση

Καταρράκτης Αίτια - Αντιμετώπιση.

Τι είναι ο καταρράκτης;

Ο καταρράκτης είναι μια πολύ συχνή πάθηση του ματιού. Με την πάροδο της ηλικίας ο φακός που έχουμε μέσα στο μάτι μας υφίσταται αλλαγές που τον κάνουν λιγότερο διαυγή. Όταν ο φακός αυτός γίνει θολός τότε λέμε ότι υπάρχει καταρράκτης. Με τον καιρό ο καταρράκτης επιδεινώνεται και η όραση γίνεται θολότερη.



Ποιά είναι τα αίτια του καταρράκτη;
Με μεγάλη διαφορά η συχνότερη αιτία για την οποία εμφανίζεται ο καταρράκτης στα μάτια είναι η ηλικία. Υπάρχουν όμως και άλλες καταστάσεις οι οποίες στην ουσία επιταχύνουν την εξέλιξη του καταρράκτη. Μια από αυτές είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, αλλά και κάποια φάρμακα, με κυριότερα τα στεροειδή. Ορισμένες επεμβάσεις στο μάτι καθώς και πιθανοί τραυματισμοί μπορούν να επιταχύνουν την εξέλιξη του καταρράκτη.

Θεραπεία
Είμαστε ευτυχείς που η θεραπεία του καταρράκτη έχει πλέον απλοποιηθεί σημαντικά. Σε μια επέμβαση που διαρκεί κατά μέσο όρο 10 με 20 λεπτά κάνουμε μια μικροσκοπική τομή, αφαιρούμε τον θολό φακό και στη θέση του βάζουμε έναν καινούργιο διαυγή. Ο φακός αυτός έχει τη δυνατότητα να διορθώσει και μυωπία/υπερμετρωπία/αστιγματισμό, δίνοντας στον ασθενή τη δυνατότητα να μη φοράει γυαλιά για μακριά μετά το τέλος της επέμβασης.

Τα πρώτα συμπτώματα του καταρράκτη μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Θολή όραση κυρίως σε μακρινές αποστάσεις και στη συνέχεια και σε κοντινές
  • Εξασθενημένη αντίληψη των χρωμάτων
  • Φωτοστέφανα και αντανακλάσεις γύρω από φωτεινά αντικείμενα
  • Δυσκολία όρασης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπως κατά τη βραδινή οδήγηση


*Σε περίπτωση που παρατηρήσατε έστω ένα απο αυτά τα συμπτώματα , επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο σας.

#XrisaOptikaLiolios
#TeamLiolios
#Ενημέρωση